Meny Stäng

Max 5 meter fiberkabel ingår mellan utebox och mediaomvandlare utan extra kostnad.

Arbetet med att "tända upp" vårt fibernät rullar på successivt och frågor av olika slag dyker upp som besvaras undan för undan.

En fråga är dock mer aktuell just nu.

I den upphandling som fiberföreningen gjort med våran kommunikationsoperatör Zitius ingår upp till max 5 meter fiberpatchkabel mellan utvändig fiberkopplingsbox och invändig mediaomvandlare.

I det fall medlemmen önskar placeringsalternativ som kräver längre kabel är det självklart möjligt men kostnaden får då tas av medlemmen själv.

Zitius har anlitat Pelle Wilson Ljud-Bild-Data i Ellös för att montera föreningsmedlemmarnas mediaomvandlare och Pelle erbjuder er som vill ha eller behöver längre lösningsalternativ ett paketpris:

Vid mindre än 20mm slang (16mm VP-rör är ok) eller längre sträcka än 5m fiberpatchkabel tillkommer en kostnad på 1000kr/inkl rutavdrag, där extraarbete, material och svetsning av fiber ingår.

Vet ni som medlem med er det är längre avstånd eller andra svårigheter med installationen, ta upp frågeställningarna med Pelle Wilson eller hans manskap innan arbetet påbörjas.